AdScope: új Kantar Media szoftver

AdScope néven új, saját fejlesztésű másolatszolgáltató szoftvert vezet be a hazai piacra a Kantar Media. A cég korábbi másolatszolgáltató szoftverét, az iMedia-t felváltó program márciusban kerül az ügyfelekhez, és Digital Plus modulja számos újdonságot tartalmaz.

Az iMediában megszokott televízió, rádió, sajtó, köztéri és online display hirdetések mellett a beöltöztetett internetes oldalak, a Youtube-on futó pre-roll videók és a magyar nyelvű magazinok iPad alkalmazásaiban megjelenő reklámok másolatai is megtalálhatók benne. Ezeket az új formátumokat 2013-ban kezdte el figyelni a Kantar Media, és az AdScope az első kliens szoftvere, amelyben elérhetővé teszi ügyfelei számára.

A szoftver naponta frissül a legújabb kreatívokkal, de a korábbi évek reklámjai is mind fellelhetők és kereshetők benne, egészen 1995-ig visszamenőleg. A kreatív adatbázis jelenleg több mint 17 ezer hirdető és 23 ezer márka 500 ezernél több hirdetését tartalmazza.

Az AdScope kezelőfelülete egyszerű, segítségével gyorsan és könnyen megtalálható bármely kreatív, akár a szlogenben szereplő kulcsszó vagy a spotban szereplő híresség neve alapján is. Emellett természetesen lehet médiatípus, piaci szegmens, hirdető, márka, első megjelenés ideje, vagy ezek bármilyen kombinációja szerint keresni az adatbázisban. A futtatások eredménye könnyen áttekinthető és szortírozható, képes és szöveges formában egyaránt elmenthető. Maguk a szűrőbeállítások is elmenthetők, és bármikor újra használhatók.

A Kantar Mediáról

A Kantar Media a világ több mint 50 országában van jelen sajtó, rádió, televízió, Internet, mozi, mobil, social media és köztéri kutatásokkal, adatokkal. Médiakutatási és közönségmérő tevékenysége nemzetközi szinten három üzleti szektorba sorolható: Intelligence, Audiences, TGI and Custom. A Kantar Media cégcsoportba tartoznak még ezen kívül a Compete, a Cymfony és az SRDS Media Solutions cégek. A Kantar Media közel 3 millió márkát figyel és 22 ezer ügyfelet szolgál ki világszerte.